Facebooktwitterlinkedin

Workshop: Vertrouwen in intern toezicht

Een belangrijke taak van interne toezichthouders is om te beoordelen hoe betrouwbaar de bestuurders zijn als het gaat om het goed besturen van hun organisatie. Hoe werkt vertrouwen, hoe bouw je vertrouwen, hoe ga je om met verstoringen van vertrouwen? Waar let je op als je een oordeel moet vormen over de betrouwbaarheid van iemand of van een organisatie?

photo credit HikingArtist, ccAls intern toezichthouder heb je verschillende rollen te vervullen: toezichtsrol, werkgeversrol en adviesrol. Volgens velen hoor je toezicht te houden vanuit “gezond wantrouwen” en te adviseren vanuit vertrouwen. Is dat de juiste houding? Hoe houd je in de praktijk die rollen uit elkaar? Klopt die stelling wel over gezond wantrouwen in toezicht? Hoe ga je om met het spanningsveld tussen vertrouwen en control(e)?

In deze workshop gaan wij in op deze vragen en vele anderen die het thema vertrouwen oproept. Iedereen is een ervaringsexpert op het gebied van vertrouwen, wij doen het dagelijks. Alleen zijn wij er ons niet altijd van bewust. De workshop is interactief met afwisselend korte opdrachten, groepsgesprek en korte blokjes kennisoverdracht. Door de workshop leert u hoe vertrouwen werkt, wordt u zich meer bewust van hoe u met vertrouwen omgaat en hoe u er in uw functie als (intern) toezichthouder effectief mee om kunt gaan.

De workshop wordt verzorgd door Dr ir Frédérique Six MBA (Vrije Universiteit, Amsterdam). Zij is gespecialiseerd in publieke governance vraagstukken en met name de relatie tussen vertrouwen en control(e). Zij doet onderzoek naar toezicht en de aansturing van (publieke) professionals.
De workshop wordt georganiseerd door de VU Academy of Social Sciences (VASS) en het Platform Innovatie in Toezicht (PIT).

De workshop gaat helaas niet door!

Praktische informatie:
‐ Woensdag 30 september 2015 van 16.30 – 20.30 uur
‐ Aanmelding gesloten
‐ Locatie: Vrije Universiteit, Hoofdgebouw De Boelelaan, Amsterdam.
– OV: ca 10 minuten lopen van station Amsterdam Zuid (evt. 1 halte met Metro 51, naar halte VU/De Boelelaan).
– Parkeren: betaald tot 19.00 uur in de omgeving van de campus.
‐ Investering: €375,- ex BTW; PIT-partners €325,- ex BTW. Bij de meeste organisaties kunnen toezichthouders deze investering in opleiding en professionalisering declareren.
‐ De workshop vindt plaats bij minimaal 15 deelnemers.

Facebooktwitterlinkedin