Facebooktwitterlinkedin

Hardop kijken

Zien en denken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wat we zien, krijgt betekenis in ons hoofd en wordt direct in het juiste hokje ingedeeld. Andersom werkt het ook: wat we weten en denken bepaalt wat we zien en hoe we kijken. Zo is de wereld overzichtelijk en dat is wel zo prettig! Zeker voor toezichthouders die vanaf afstand in- en overzicht moeten hebben op de organisatie en haar omgeving.
Maar zijn die hokjes en denkpatronen wel zo rationeel en behulpzaam? Zien we met de toenemende informatie en dynamiek door de bomen het bos nog wel? En kunnen we in één boom ook een bos zien? Zijn we ons bewust van onze eigen zienswijzen, percepties en oordelen? Hoe kunnen we hardop leren kijken en wat betekent dat voor je rol als toezichthouder/ commissaris?
Kijken kun je leren
Tijdens de workshop leren we kijken langs drie stappen van kennis, signaleren en handelen. Met theorie, rollenspel, dialoog en veel beeldmateriaal worden we ons bewust van eigen en andermans ‘visuele’ beperkingen en mogelijkheden. We leren signalen herkennen en staan stil bij het bewust en bespreekbaar maken van een ‘niet pluis gevoel’. Met verschillende brillen kijken we naar besluitvormingsprocessen en worden handvatten aangereikt voor interventiemogelijkheden. Hardop kijken ondersteunt in het vervullen van de advies-, toezicht-, werkgever- en netwerkrol van de commissaris.

Resultaat:
Na deze workshop heeft u:
* Inzicht in eigen percepties en zienswijze van anderen
* Letterlijk en figuurlijk uw blikveld verbreed en verdiept
* Uw vaardigheid om situaties te signaleren versterkt
* Uw interventiemogelijkheden uitgebreid.

Werkwijze: dialoog, rollenspel, theorie, ontdekken, reflecteren.
De workshop Hardop kijken is in 2014 een paar keer met veel succes in-company gehouden voor de commissarissen van de Rabobank.

Doelgroep: Toezichthouders en Commissarissen

Begeleiders:
• Drs. Frédérique Bijl is toezichthouder bij woningcorporatie BrabantWonen en vennoot/créateur van DichterbijKunst. Zij beweegt en creëert in de driehoek van gedrag, ruimte en kunst.
• Dr. Ir. Frédérique Six MBA (Vrije Universiteit, Amsterdam) is gespecialiseerd in (public) governance vraagstukken en met name de relatie tussen vertrouwen en control. Zij doet onderzoek naar toezicht en hoe (public) professionals aangestuurd worden.
• Beiden zijn partner van PIT, Platform voor Innovatie in Toezicht

Locatie:
Orangerie van landgoed Kraaybeekerhof Driebergen
Duur: 16.00-20.00 uur
Datum: woensdag 23 september 2015
Investering: € 235,- excl. BTW (inclusief lichte maaltijd, koffie en thee) Voor PIT partners € 185,- excl. BTW

Inschrijving via info@toezichtmetpit.nl onder vermelding van uw naam, functie als commissaris/toezichthouder en (factuur-)adresgegevens.

Uw deelname is definitief na ontvangst van de betaling.
De workshop vindt plaats bij minimaal 8 deelnemers. Maximaal aantal deelnemers: 12

U kunt ook het formulier gebruiken.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Commissaris/toezichthouder bij:

Uw bericht

Factuurgegevens

Spam controle

captcha

Facebooktwitterlinkedin