Facebooktwitterlinkedin

Save the date: PIT organiseert een bijzonder reflectiedag in Driebergen!

Inhoud:

Tijdens deze reflectiedag gaan we aan de gang met diverse technieken die gebruikt kunnen worden om de “Cirkel van Waarnemen” effectief in te zetten. We gaan nader in op waarnemen, feedbacktechnieken en oordeelsvorming:

  • Wat is waarnemen? Hoe kan je ‘open’ waarnemen?
  • Hoe kunnen feedbacktechnieken helpen om de eigen beleving zo zuiver mogelijk onder woorden te brengen?
  • Op welke manieren kom je op basis van een individuele beleving (bijvoorbeeld een ‘niet-pluis-gevoel’) tot effectieve oordeelsvorming in de (RvC/RvT-)groep?
  • Hoe kan je de kans op biases in de oordeelsvorming verkleinen?

We onderzoeken deze begrippen vanuit verschillende ingangshoeken, waarbij we ook technieken en inzichten zullen gebruiken van meditatie en contemplatie. Door middel van reflectie, oefening en uitwisseling geven we steeds concreter invulling aan de “Cirkel van Waarnemen”. Daarbij zullen we vooral dieper ingaan op hoe deze technieken en begrippen in te zetten zijn binnen je functie als toezichthouder.

De dag wordt begeleid door Karin Doms en Hans Gijsen. Beiden hebben een gedegen achtergrond in Vipassanameditatie en Karin Doms is toezichthouder bij verschillende organisaties en ‘founding mother’ van PIT, Platform Innovatie in Toezicht.

Aangezien dit een pilot is voor een workshop in ontwikkeling houden we de deelnemersbijdrage laag, en voor PIT partners is het zelfs gratis. Inschrijven kan via info@toezichtmetpit.nl, deelname op volgorde van inschrijving.

Save the date: 24 maart reflectiedag Cirkel van WaarnemenPraktisch:

Datum: Vrijdag 24 maart 2017 van 9.30 tot 17.00 uur
Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen
Begeleiders: Karin Doms en Hans Gijsen
Kosten: Gratis voor PIT partners, € 75,- voor anderen
Inschrijven: Stuur een mail naar info@toezichtmetpit.nl. Datum van inschrijven is bepalend voor de deelname. Minimum aantal deelnemers 8, maximaal aantal deelnemers 15
Lunch: Is inbegrepen

De Reflectiedag is inmiddels vol! Nieuwe inschrijvingen zetten we graag op de wachtlijst…

Facebooktwitterlinkedin