Facebooktwitterlinkedin

Save the date CooperatiesOp maandag 13 november 2017 organiseert PIT alweer een café, ditmaal in samenwerking met de Nationale Coöperatieve Raad (NCR) en De Coöperatie Expert. Het thema van deze middag zal zijn: Toezicht in coöperaties. We zijn te gast bij de Afrikaanderwijk Co-op, Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam-Zuid.

Als de Algemene ledenvergadering of een Ledenraad van een coöperatie het hoogste orgaan vormt, wat is dan de rol en de toegevoegde waarde van een Raad van Toezicht of Commissarissen? Zijn er specifieke opgaven en aandachtspunten voor de manier waarop de Raden hun rol vervullen? Wat vraagt het hebben van een Raad van Toezicht of Commissarissen van het bestuur van de coöperatie?

PIT partner Karin Vosters organiseert dit PIT café samen met de Coöperatie expert en de Nationale Coöperatie Raad, NCR.
Governance vragen spelen een centrale rol in haar werk als toezichthouder, gesprek- en organisatiebegeleider voor onder andere startende coöperaties. Zeker als deze een publieke opgave hebben of met publieke middelen werken.

Met dit PIT café zijn we te gast bij de sociale Afrikaanderwijk coöperatie in Rotterdam. In het prachtige gebouw van het voormalig Gemaal, ontmoeten en werken ondernemers en bewoners met elkaar aan een bloeiend ondernemersklimaat in Afrikaanderwijk.

De volgende experts zullen hun ervaringen en vragen met u delen:
* Wilbert van den Bosch, adviseur bij de NCR en voorzitter van een Raad van Commissarissen van een overheidscoöperatie
* Annet van Otterloo, een van de oprichters van de Afrikaanderwijk coöperatie en adviseur van hun Raad van Commissarissen
* Karin Doms, PIT bestuurslid en commissaris bij diverse organisaties

Programma:

15.30 inloop
16.00 start programma: welkom door PIT en Karin Vosters
16.10 drie genodigden zullen hun beelden en ervaringen delen:
– Wilbert van den Bosch (NCR) houdt een inleiding over de specifieke uitdagingen van toezicht binnen coöperaties
– Annet van Otterloo (Afrikaander wijkcoöperatie) gaat dieper in op specifieke dilemma’s die spelen binnen de Afrikaanderwijk Coöperatie
– Karin Doms gaat het hebben over de positie van de Ledenraad t.o.v. bestuur/ directie
16.50 Gesprek met aanwezigen en specificeren van stellingen
17.00 start ronde-tafelgesprekken aan de hand van stellingen
17.30 tweede ronde van ronde-tafelgesprekken
18.00 centraal delen van de inzichten
18.15 borrel
19:00 einde

Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.


Praktisch:

Onderwerp: Toezicht in Coöperaties
Organiserende Partners: NCR, PIT en de Coöperatie expert
Datum: Maandag 13 november 2017, 16.00 tot 19.00 uur (inloop 15.30 uur)
Locatie: Gemaal op Zuid, Pretorialaan 141, Rotterdam
De locatie is zowel vanuit de stad als van buitenaf goed bereikbaar en is gelegen op 5 minuten lopen van de metrostations Rijnhaven en Maashaven. Buiten het terrein voldoende parkeergelegenheid (betaald) aanwezig.

PIT partners kunnen zich aanmelden via de Eventbrite uitnodiging (verstuurd midden oktober of via de mail: info@toezichtmetpit.nl. Partners van PIT kunnen het café bezoeken als onderdeel van hun partnerfee. (Let op: bij een no-show na aanmelding wordt 50 euro in rekening gebracht.)

Introducés (d.w.z. toezichthouders/potentiële PIT partners) zijn welkom en betalen 50 euro pp. Dit kan contant aan de ingang voldaan worden, u krijgt een kwitantie. Pinnen is niet mogelijk! Het is wel mogelijk een factuur toegestuurd te krijgen, we verwachten dan dat deze voor het PIT café is voldaan. Mocht de introducé na afloop besluiten PIT-partner te worden dan wordt dit bedrag met de partnerfee verrekend. U kunt zich aanmelden via info@toezichtmetpit.nl.

Het aantal inschrijvingen is beperkt, inschrijving is op volgorde van aanmelding. Vol is vol, dus zorg dat je er snel bij bent.

Informatie en inschrijven: info@toezichtmetpit.nl

Facebooktwitterlinkedin