Facebooktwitterlinkedin

Save the date: voor 2016 staan er weer een aantal inspirerende PIT cafés op de agenda! Georganiseerd voor en door PIT partners, steeds met een actueel en inspirerend thema. Bijeenkomsten waarbij we op zoek gaan naar verrassende inzichten en waarin we ervaringen uit de praktijk uitwisselen met elkaar.

DSC_0061

Onderwerp: De buitenblik naar binnen halen
Datum: vrijdag 20 mei 2016, 15.00 – 18.00 uur
Locatie: Amsterdam bij Stadgenoot
Organisatie: Conny Heemskerk, PIT partner

Op vrijdag 20 mei vindt een PIT café plaats bij Stadgenoot, Woningcorporatie te Amsterdam, over de “De buitenblik naar binnen halen”, oftewel over het vraagstuk van inbedding en legitimiteit. Welke vereisten stellen wij aan het organiseren van legitimiteit en inbedding? Welke werkvormen zijn denkbaar?

Na een korte introductie van het vraagstuk van legitimiteit en inbedding en de bespreking van de ervaringen van Stadgenoot met hun maatschappelijke raad gaan we in gesprekstafels uiteen om dieper op dit onderwerp in te gaan. Als je eigen voorbeelden in wil brengen kun je vooraf contact opnemen met PIT partner Conny Heemskerk, bereikbaar via c.heemskerk@xs4all.nl.

2015-07-01 17.09.17Onderwerp: Wim en Aisha in de Board
Datum: maandag 27 juni 2016, 15.00 – 18.30 uur
Locatie: Stadslab Amersfoort, Oude Fabriekstraat 7
Organisatie: Hayat Chidi, PIT partner & Alex Grashof

Dit PIT Cafe gaat over diversiteit in Raden van Toezicht en/of Commissariaten. Dit PIT Cafe heeft de vorm van een workshop waarin Hayat de toezichthouders meeneemt over hoe je omgaat met diversiteit (of het ontbreken daarvan) in de raden van toezicht. Maar ook hoe interculturele verschillen doorwerken, ook vanuit organisaties bezien. De ene raad in bijv de zorg is niet te vergelijken met een raad van toezicht bij banken.
Wanneer is diversiteit in de boardroom / Raden van Toezicht een modekreet en wanneer is het noodzakelijk? Waarom meer diversiteit in de boardroom? En wat levert al die diversiteit op? We kijken in dit PIT-cafe vanuit een intercultureel perspectief naar toezichthouden en besturen.

IMG_2045Onderwerp: Aansprakelijkheid en Boardroom Dynamics
Datum: Donderdag 15 september 2016, 16.00 – 19.00 uur
Locatie: Judifet, Emmalaan 6, De Bilt
Organisatie: Ellen Olde Bijvank, PIT partner & Willemien Bisschot (Van Doorne advocaten)

Het thema van dit PIT-café is ‘Aansprakelijkheid & Boardroom Dynamics. De praktijk en dilemma’s binnen Raden van Toezicht’. De aansprakelijkheid van de toezichthouder is fors toegenomen, wat betekent dat voor het adequaat functioneren van de toezichthouder? Met welke harde en zachte aspecten moet rekening worden gehouden en wat zijn de leerpunten uit de praktijk? Aan bod komen relevante wet-/regelgeving, de gevolgen voor de toezichthouder, concrete praktijkvoorbeelden, dilemma’s en aandachtspunten in de uitvoer. Nu alvast meer informatie over de invulling en het programma? Volg deze link!

Alvast input leveren over dit onderwerp? Vul dan de enquête in!

survey monkey
Enquête Aansprakelijkheid en boardroom dynamics

Praktisch:

Bent u PIT partner? Dan kunt u binnenkort een Eventbrite uitnodiging verwachten, met de mogelijkheid tot inschrijven. (Nog) geen PIT partner? Dan kunt u wellicht het café bezoeken als introducé. Stuur een mailtje aan info@toezichtmetpit.nl.

Partners van PIT kunnen het café bezoeken als onderdeel van hun partnerfee. (Let op: bij een no-show na aanmelding wordt 50 euro in rekening gebracht.)

Introducés (d.w.z. toezichthouders/potentiële PIT partners) zijn welkom en betalen 50 euro pp. Dit kan contant aan de ingang voldaan worden, u krijgt een kwitantie. Pinnen is niet mogelijk! Mocht de introducé na afloop besluiten PIT-partner te worden dan wordt dit bedrag met de partnerfee verrekend.

Het aantal inschrijvingen kan beperkt zijn, inschrijving is op volgorde van aanmelding. Vol is vol, dus zorg dat je er snel bij bent.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het inhoudelijk organiseren van een PIT Café, dan kan je contact opnemen met Yvonne van Kemenade (yvankemenade@wxs.nl) of het secretariaat van PIT (info@toezichtmetpit.nl).

Facebooktwitterlinkedin