Facebooktwitterlinkedin

15 septHet thema van dit PIT-café is ‘Aansprakelijkheid & Boardroom Dynamics. De praktijk en dilemma’s binnen Raden van Toezicht’. De aansprakelijkheid van de toezichthouder is fors toegenomen, wat betekent dat voor het adequaat functioneren van de toezichthouder? Met welke harde en zachte aspecten moet rekening worden gehouden en wat zijn de leerpunten uit de praktijk? Aan bod komen relevante wet-/regelgeving, de gevolgen voor de toezichthouder, concrete praktijkvoorbeelden, dilemma’s en aandachtspunten in de uitvoer.

Programma

16.00 uur: deel 1

Welkom: door Platform Innovatie Toezicht

Toezicht houden vanuit juridisch oogpunt

Willemien Bischot van Van Doorne advocaten gaat in op:

  • Actuele wet- en regelgeving rond toezicht en het aansprakelijkheidsregiem
  • Juridische ontwikkelingen en jurisprudentie
  • Aantal praktijkvoorbeelden
  • Samenvatting van de belangrijkste do’s en don’ts

Terugkoppeling resultaten quick scan ‘Toezichthouders & aansprakelijkheid’

Film Tijdens de middag bekijken we enkele korte fragmenten van de Zembla-documentaire over Amarantis, Ondergang van een onderwijsgigant, van vrijdag 11 mei 2012. Alvast de hele uitzending bekijken? Dat kan hier: Ondergang van een onderwijsgigant.

Voorbeeld van concrete praktijkdilemma’s m.m.v. Jaap Koelewijn

Ellen Olde Bijvank interviewt Nicolette Loonen, mede PIT-partner en Jaap Koelewijn, hoogleraar aan Nyenrode en voormalig columnist in het FD. Beiden zijn toezichthouder en vertellen welke lastige kwesties en dilemma’s zij zoal tegenkomen en hoe zij hier mee omgaan. Het belooft interessante inzichten op te leveren en geeft input voor de vervolgdiscussie.

17.30 uur: deel 2

Dynamiek in de boardroom

Aan de hand van stellingen en dilemma’s gaan we met elkaar dieper in op de complexe dynamiek binnen Raden van Toezicht/Commissarissen en de wijze waarop je als toezichthouder hier adequaat mee om kan gaan.

Afsluiting

Ter voorbereiding op dit PIT-café van Platform Innovatie Toezicht wordt een  enquête uitgevoerd naar de ervaringen van toezichthouders over aansprakelijkheid en de boardroomdynamiek.

De enquête is inmiddels gesloten en de resultaten worden nu geanalyseerd.

survey monkey
Enquête Aansprakelijkheid en boardroom dynamics

Onderwerp: Aansprakelijkheid en Boardroom Dynamics
Datum: Donderdag 15 september 2016, 16.00 – 19.00 uur
Locatie: Fidet, Emmalaan 6, De Bilt
Organisatie: Ellen Olde Bijvank, PIT partner & Nicolette Loonen, PIT partner & Willemien Bisschot (Van Doorne advocaten)

Praktisch:

Bent u PIT partner? Dan heeft u onlangs een Eventbrite uitnodiging gehad, met de mogelijkheid tot inschrijven. Nog niet gedaan? Via onderstaande knop kunt u ook registreren. (Nog) geen PIT partner? Dan kunt u wellicht het café bezoeken als introducé. Stuur een mailtje aan info@toezichtmetpit.nl.
Eventbrite - PIT café 15 september: Aansprakelijkheid en boardroom dilemma's
Partners van PIT kunnen het café bezoeken als onderdeel van hun partnerfee. (Let op: bij een no-show na aanmelding wordt 50 euro in rekening gebracht.)

Introducés (d.w.z. toezichthouders/potentiële PIT partners) zijn welkom en betalen 50 euro pp. Dit kan contant aan de ingang voldaan worden, u krijgt een kwitantie. Pinnen is niet mogelijk! Het is wel mogelijk een factuur toegestuurd te krijgen, we verwachten dan dat deze voor het PIT café is voldaan. Mocht de introducé na afloop besluiten PIT-partner te worden dan wordt dit bedrag met de partnerfee verrekend.

Het aantal inschrijvingen kan beperkt zijn, inschrijving is op volgorde van aanmelding. Vol is vol, dus zorg dat je er snel bij bent.

PIT café 15 september

Mocht je geïnteresseerd zijn in het inhoudelijk organiseren van een PIT Café, dan kan je contact opnemen met Yvonne van Kemenade (yvankemenade@wxs.nl) of het secretariaat van PIT (info@toezichtmetpit.nl).

Facebooktwitterlinkedin