Facebooktwitterlinkedin

Na De Zwarte Doos van de Boardroom (waarvan binnenkort de derde druk verschijnt!) publiceren we nu een mooie bundel over Inspiratie in Toezicht in de vorm van gesprekken met nieuwe rolmodellen, ofwel de “PIT-gevers” van een nieuwe generatie commissarissen en toezichthouders.

Het boek Inspiratie in Toezicht 5 jaar PIT: in gesprek met PIT gevers  is op 7 december 2018 verschenen.
U kunt het bestellen met behulp van het bestelformulier of door een mailtje te sturen naar info@toezichtmetpit.nl 

Waar gaat het boek over:
“Van schandpaal naar schitterpodium!” dat was een van de belangrijkste drijfveren bij de oprichting in 2013 van PIT Platform Innovatie in Toezicht. Voorbeelden die laten zien hoe het mis kan gaan in de boardroom zijn er helaas al genoeg, we hoeven de krant er maar voor open te slaan. De partners van PIT gingen op zoek naar nieuwe rolmodellen en voorbeelden van hoe het wél kan. Wat –en vooral wíe- is een goede toezichthouder? Dat blijkt geen gemakkelijke zoektocht. Een goede toezichthouder is namelijk vooral onzichtbaar, zij/hij staat achter een goed functionerend bestuur van een goed functionerende organisatie. Daar lees je nooit over in de krant.

Voor de PIT-partners was dit aanleiding om de zoektocht dichter bij huis op te pakken. Wie zijn onze eigen rolmodellen? Wie inspireert ons? Ofwel: wie zijn de PIT-gevers van de nieuwe generatie toezichthouders? Daarmee werd het estafette-interview geboren, met vele bijzondere gesprekken van, met en voor toezichthouders over de vraag wat goed toezichthouden in deze tijd inhoudt en hoe je daar als individu vorm aan kunt geven. Het resultaat van vijf jaar PIT-gever interviews is gebundeld in deze lustrumuitgave van PIT. De 18 PIT-gevers die hierin aan het woord komen leveren een divers en interessant inkijkje in de drijfveren en leermomenten van de hedendaagse toezichthouder.

Facebooktwitterlinkedin