Facebooktwitterlinkedin

plaatje PIT lustrum

 

PIT, Platform Innovatie in Toezicht, bestaat 5 jaar. Wij zijn ontzettend trots dat ons initiatief in die periode is uitgegroeid tot een impactvolle landelijke vernieuwingsbeweging van en door partners. En dat vieren we graag met iedereen die zich net als wij gedreven inzet voor innovatie in toezicht.

Meer info over het programma op deze pagina!

PIT: platform en podium voor eigentijdse toezichthouders
Vanaf de oprichting is de doelstelling van PIT om een platform en podium te bieden voor eigentijdse toezichthouders uit alle branches die samen werken aan een nieuwe, meer inclusieve, bestuurscultuur. Zo boden wij als eersten een inkijkje in ‘de zwarte doos van de boardroom’ door het delen van actuele dilemma’s van toezichthouders en het aanreiken van concrete methodieken om het échte gesprek in de board effectiever te voeren. En agendeerden we met onze PIT cafés en onze PITches thema’s als innovatie (“Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg”), zelfreflectie (“Wat je toeziet ben je zelf”), diversiteit (“Een goede RvT functioneert als dodehoekspiegel tegen de blinde vlekken van het bestuur”) en waardengedreven toezicht (“Van afvinken naar aanvonken”). Thema’s die intussen steeds meer navolging vinden, ook bij meer traditionele organisaties.

En PIT wil meer, we blijven innoveren en inspireren. Na de zwarte doos gaan we nu op zoek naar de witte vlekken in de boardroom. Hoe ziet het toezicht er in de komende vijf jaar uit? Wordt toezicht ooit overbodig? Of krijgt het een hele andere invulling? Tijdens het lustrumfestival willen we hierover samen dwarse vergezichten delen en verkennen. Wat worden de PITches voor 2018-2023?

27 juni: Dwars Vooruit!
We starten het PIT lustrumfestival om 12 uur met een gezamenlijke lunch en een warm welkom. Daarna is er volop ruimte om je eigen parcours te volgen, en daarbij liefst ook buiten je comfort zone te treden. Ga je de toekomst visualiseren in een creatieve sessie? Of wil je antwoorden op je complexe toekomstvragen (laten) dansen? In debat over ‘toezicht zonder overzicht’ bij netwerkorganisaties? Of kom je liever tot nieuwe inzichten tijdens een meditatiesessie? De keus tussen deze – en vele andere- opties is aan jou. Samen bedenken we, beleven we en beoefenen we de mogelijkheden voor de toekomstige boardroom tijdens deze dag.
Na een feestelijke borrel sluiten we het festival rond 19.30 uur af met hopelijk vele mooie herinneringen en frisse inspiratie voor verdere Innovatie in Toezicht.

Woensdag 27 juni 2018, 12.00-19.30, Lustrumfeest PIT in de MetaalKathedraal in Utrecht.

PIT lustrum commissie
Fennemiek Gommer en Nicolette Loonen, een deel van de PIT lustrumcommissie

Praktisch:
Geen betere introductie dan een PIT introductie: we willen PIT partners stimuleren om samen te komen met iemand die nog gaan partner is. Daarom: Gratis toegang voor elke PIT partner met een betalende introducé!

PIT partners betalen € 45,-, Niet PIT-partners betalen € 95,-. Prijzen zijn exclusief BTW en exclusief ticketkosten. (BTW en ticketkosten respectievelijk: € 10,04 en 2,79, € 20,96 en € 4,79) Tickets zijn te boeken via Eventbrite. Vragen? Stel ze gerust op info@toezichtmetpit.nl.

Facebooktwitterlinkedin