Facebooktwitterlinkedin

Verdiepende workshop Psychologie: De Onderstroom boven water

• Hoe reageer ik niet alleen op de inhoud?
• Hoe geef ik op een goede manier woorden aan mijn niet-pluis gevoel en vraag ik er op door?
• Hoe interpreteer ik de non-verbale signalen?
• Hoe krijgen wij als team in al zijn verscheidenheid de klik met elkaar?

De kwestie
Zijn dit herkenbare vragen? Ze gaan over de dynamiek van de boardroom. Die wordt vooral bepaald door de onderstroom van (on)bewuste waarnemingen, gevoelens en gedachten van de deelnemers in de boardroom. De onderstroom is sterk van invloed op wat zich in de bovenstroom van het gesprek afspeelt, maar wordt vaak – soms heel begrijpelijk – niet benoemd. Daardoor blijft het effect onduidelijk en dat is een gemiste kans. In plaats van met onbevredigende restgevoelens de vergadering te verlaten, kunnen we de onderstroom ook gebruiken om de kwaliteit van het toezichtwerk te verbeteren.
 Roeiboot op zee, Frans Arnold Breuhaus de Groot, 1834 - 1872

De workshop
In deze workshop voor toezichthouders en commissarissen, nemen we je mee in het vinden van antwoorden op bovenstaande vragen en helpen je zo de kwaliteit van je toezichtwerk te verbeteren. In vervolg op de algemene masterclass Psychologie in de boardroom, gaan we een stap verder met een praktisch programma: De onderstroom boven water.  Om deel te nemen hoef je de masterclass niet gevolgd te hebben.

In deze workshop staan het ervaren van de onderstroom en ermee werken in de praktijk centraal. Je leert meer te vertrouwen op je eigen waarnemingen en gevoelens in de boardroom, hieraan woorden te geven en deze constructief in communicatie te brengen.

Het programma
In het programma ondersteunt de theorie de eigen ervaringen en casuïstiek van de deelnemers.

Daarnaast werken we met gerichte oefeningen die je scherpen in de waarneming van je eigen onderstroom en die van anderen.  Je leert die onderstroom zodanig benoemen dat je er op een constructieve manier over kunt communiceren met de anderen.  Je ervaart welke kwaliteit je hiermee toevoegt aan het boardroom gesprek.

De opbrengst
Een leerzame middag waarin je de werking van jouw onderstroom in de boardroom ervaart. Je krijg concrete handvatten aangereikt om effectiever met de onderstroom om te gaan en een volgende RVT-/ RvC-vergadering naar een hoger plan te tillen.

Klinkt dit aantrekkelijk? Schrijf je dan in voor deze workshop door een mail te sturen naar Platform Innovatie in Toezicht o.v.v. onderstroom boven water.

De docenten
Deze workshop wordt je aangeboden door:
PIT-partner Martijn de Loor, psycholoog en docent (HAN, IBO, Nyenrode), organisatiecoach en toezichthouder bij maatschappelijke organisaties
Gastdocent: Tienke de Jong, dramadocent (UU, ITIP, in de gezondheidszorg) en lichaamsgericht therapeut.

Blog:
Martijn de Loor schreef ook een blog over de onderstroom, lees ‘m hier: Blog Elkaar spiegelen – de onderstroom boven water

Praktisch:
Datum: dinsdag 19 december 2017 van 14.30 tot 20.30 uur
Begeleiders: PIT-partners Martijn de Loor (Psycholoog en toezichthouder)
Locatie: Orangerie Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.  Voor soep en een snack wordt gezorgd.
Deelnameprijs: € 295 (ex. BTW). PIT partners betalen: € 220,- (ex BTW). Na inschrijving ontvang je een factuur. Na betaling is je inschrijving definitief.
Deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12
Na deelname ontvang je desgewenst 5,5 PE-punten

Lees hier de impressie van de pilot van de Masterclass Psychologie in de boardroom.

Facebooktwitterlinkedin