Facebooktwitterlinkedin

Naast de PIT-cafés, Pit- Inspiratiegroepen en de maandelijkse PIT-borrels kent PIT sinds deze zomer een nieuw fenomeen: de PIT-boekclub. Boeken over Toezicht, Governance en Leiderschap zijn er in overvloed. Zes PIT partners duiken vijf keer per jaar samen in de vakliteratuur. Welke lessen trekken wij hieruit? Hoe doen we het zelf in praktijk? Samen boeken doorgronden brengt je verder.

De dames (Conny, Ellen, Hanske, Caroline) lezen zich alvast in.  De heren (Eric en Hartger) volgen later.

Dooie eenden in de aftrap

Tijdens de eerste bijeenkomst in oktober bespraken we “Verdrink geen dooie eend”, van Commissaris Marry de Gaay Fortman (2018). Een uitermate luchtig, persoonlijk boek, waarbij de lezers een lesje krijgen in “Getting to yes”, gewaarschuwd worden voor “dooie eenden” (energie verspillen aan negatieve situaties of dwarsliggers) – en met praktijk voorbeelden geïnspireerd worden tot “beminnelijke leiderschap”.  Het boek kreeg meer diepgang met het toetsen van de boodschap aan eigen ervaringen en gedrag.  Met voorbeelden waarbij we zelf vet in een dooie eend getrapt zijn. Of  waarbij de vrees voor gezichtsverlies of escalatie tijdige interventie juist in de weg zat.

De volgende keer (8 februari 2019) staat de Oratie van Leen Paape, Nyenrode op de agenda. De rede is getiteld ‘Corporate governance: de oogkleppen van het paard en de blik van de adelaar. Waarom het belangrijk is het geheel te zien en niet alleen de losse delen’.

Zelf ook een boekenclub oprichten? Neem contact op met de initiatiefnemers:
Conny Heemskerk (c.heemskerk@xs4all.nl)  of Hanske Plenge (hanske@toezichtmetpit.nl)

Facebooktwitterlinkedin