Facebooktwitterlinkedin

Op dinsdag 31 oktober 2017 organiseert PIT een bijzondere kennismakingsworkshop waarin Peter Rombouts met zijn FutureScan PITtige vragen in beweging brengt.

Graag nodigen we je uit om op een bijzondere manier te ervaren dat er meerdere manieren zijn om te kijken naar de vragen waar PIT en u als toezichthouder zich mee bezighouden.

Peter Rombouts zal met ons werken vanuit zijn methode de FutureScan. Peter is veranderkundig organisatieadviseur/professioneel danser en werkt met beweging om vraagstukken zichtbaar te maken voorbij taal en woord. Hierdoor ontstaan nieuwe inzichten, wordt onbenut potentieel zichtbaar en openen zich onvoorziene mogelijkheden.

Peter Rombouts

Er zijn verschillende manieren om vernieuwing te realiseren. Binnen PIT zijn we steeds bezig om die ten volle te onderzoeken en te implementeren. We zien hierbij dat de praktijk soms taai en weerbarstig is. Er zijn sterke patronen en dynamieken uit het verleden die de vernieuwing moeilijk maken of op z’n minst vertragen: we blijven de dingen (bewust en onbewust) toch doen zoals we altijd deden. Deze patronen zichtbaar maken kan verhelderend werken. Vaak ligt de focus dan op het verleden: waarom gaan de dingen zoals ze gaan? Hoe is het ontstaan?

Er is echter ook een andere manier. Dit is een manier waarin we ons totaal openstellen voor de mogelijkheden die buiten ons huidige blikveld liggen. Mogelijkheden waar je met praten niet makkelijk bijkomt omdat het gesproken woord ons ook gevangen houdt in bestaande denkpatronen. Dit vraagt om een andere manier van ervaren, waarnemen, voelen, denken en doen.

Tijdens deze workshop zal Peter met een aantal collectieve PIT vragen werken die ons op dit moment bezighouden:
– “Hoe krijg je vernieuwing in Toezicht?”
– “Hoe krijg je PIT in de meer traditionele Raden?”
Als voorbereiding willen we je vragen na te denken over welke PIT-vraag je graag zou inbrengen en om open in de beweging te stappen van de toekomst die zich aandient.

Graag tot 31 oktober.

Lees meer over Peter Rombouts en de methode FutureScan op de websites: mastersofmovement of inter-motion

Praktisch:

Aanmelden: stuur een mail naar info@toezichtmetpit.nl
Datum en tijd: dinsdag 31 oktober van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie: Landgoed Kraaybeekerhof, Diederichslaan 25a Driebergen
De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers en maximaal 20 deelnemers
Deze workshop wordt ter kennismaking aangeboden door Peter Rombouts. Er zijn voor PIT partners geen kosten aan verbonden. Wel gaan we ervan uit dat als je je aanmeldt, dat je dan ook komt, of je op tijd weer afmeldt. Daarom hanteren we een no-show-fee van € 25,-

Facebooktwitterlinkedin