Facebooktwitterlinkedin

DSC_0142INTRODUCTIE
De kwaliteit van toezicht op organisaties is een hot topic. Daarbij wordt regelmatig stilgestaan bij het belang van soft controls en lef.
Soft controls lijkt soms wel het nieuwe toverwoord bij toezichthouden. Daarmee wordt dan gedoeld op cultuur en gedrag. Minder tastbaar en lastiger te grijpen misschien dan (financiële) cijfers, maar zeer van betekenis voor het succes van een organisatie. En alleen met een doordachte aanpak en voorbeeldgedrag te beïnvloeden. Niet voor niets gaan er stemmen op om criteria te ontwikkelen waarmee bestuurders elkaar tegenspel kunnen bieden en er getoetst kan worden op cultuur en gedrag.
Lef gaat over de moed te zeggen wat je denkt of voelt, ook als andere bestuurders een andere mening (lijken te) hebben. Over onderbuikgevoel, intuitie en twijfels een plek geven in de boardroom. Over andere parameters inbrengen in het toezicht.

Hoe doe je dat als commissaris/toezichthouder? Wat is daarbij belangrijk? Waar loop je tegenop? In hoeverre kunnen ‘soft controls’ als harde tool ingezet worden bij toezicht? En wat is daarbij de rol van de Raad van Toezicht / Raad van Commissarissen versus de Raad van Bestuur? Deze onderwerpen staan op de agenda van het PIT-café op 29 september as in Gouda.

We hebben twee ervaren toezichthouders gevraagd hierover hun visie en ervaring met ons te delen: Karin Doms en Monique Verdier. Monique is ook onze gastvrouw van dit café, dat plaatsvindt in het Groene Hart ziekenhuis te Gouda. Na hun inleidingen nodigen beide sprekers jullie graag uit om in gesprek te gaan over de genoemde onderwerpen, aan de hand van een aantal stellingen. En natuurlijk is er ook bij dit PIT-café ruimte voor informeel contact en gezelligheid. De organisatie van het PIT-café is in handen van PIT-partner Saskia van Opijnen.

AGENDA, SPREKERS EN LOCATIE
16.00 uur Inloop
16.15 uur Welkom en introductie

16.30 uur Inleiding door Monique Verdier –
lid Raad van bestuur Groene Hart Ziekenhuis en
toezichthouder bij Stichting Philadelphia Zorg en
jeugdzorgorganisatie Cardea

Inleiding door Karin Doms – medeoprichter van PIT en
toezichthouder bij Rabobank De Langstraat, Woonbron en
SMO Traverse

17.00 uur Ronde tafel gesprekken
18.30 uur Plenaire terugkoppeling
18.45 uur Borrel met soep en broodjes
19.30 uur Afsluiting
Locatie; Het Groene Hart Ziekenhuis, Bleulandweg 10, Gouda. De bijeenkomst vindt plaats in het Green Restaurant. Op www.GHZ.nl kun je een routebeschrijving downloaden. Parkeren kan in de parkeergarage van het ziekenhuis.

INSCHRIJVEN EN KOSTEN
Partners van PIT kunnen het café bezoeken als onderdeel van hun partnerfee.
(Bij een no-show na aanmelding wordt 50 euro in rekening gebracht.)
Introducés (d.w.z. toezichthouders/potentiële PIT partners) zijn welkom en betalen 50 euro pp. Mocht de introducé na afloop besluiten PIT-partner te worden dan wordt dit bedrag met de partnerfee verrekent.
Aanmelden via Eventbrite

De maximale inschrijving voor dit café is 60 m/v, inschrijving is op volgorde van aanmelding. Vol is vol, dus zorg dat je er snel bij bent.

Graag tot ziens op 29 september as in Gouda!

 

Plaatje wolkenbril met dank aan Dan/FreeDigitalPhotos.net
Facebooktwitterlinkedin