Facebooktwitterlinkedin

Op 28 maart organiseren we weer een PIT café. Dit keer ontmoeten we elkaar in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam en is er tijd voor kennisdeling, ontmoeting en een actueel thema.

Thema: Business as usual of strategische vernieuwing?

De wereld om ons heen wordt steeds complexer. Dat vraagt om flexibiliteit van organisaties, intensievere vormen van samenwerken en het vermogen om snel op veranderingen in te spelen. Het betekent niet meer sturen middels gedetailleerde 5 jaren plannen, maar sturen op visie, missie en waarden waarbij medewerker binnen deze kaders de ruimte krijgen om zelfstandig te acteren. ‘Business as usual’ wordt eerder uitzondering dan regel en strategische vernieuwing de nieuwe norm.

Wat betekent dit voor het toezicht op organisaties? Vraagt ‘business as usual’ om een andere vorm van toezicht dan ‘strategische vernieuwing’? En wat is daarbij de rol van de toezichthouder versus de bestuurder?

Over deze onderwerpen gaan we tijdens het PIT café graag met jullie in gesprek. De organisatie van het PIT café is in handen van PIT partner Fennemiek Gommer.

Agenda en sprekers
15.00 uur Inloop
15.30 uur Welkom en introductie
15.40 uur Ruud Visschedijk, directeur Nederlands Fotomuseum
Hugo Bongers, voorzitter Raad van Toezicht Nederlands Fotomuseum
– De cultuurverandering in museumland
– Cultureel ondernemerschap en de betekenis ervan voor de samenstelling en rol RvT
15.55 uur Leonore Lindner, commissaris bij UMCG, HAK en Koninklijke Tichelaar
– Strategiewijziging en effect op RvC
– Samenwerking tussen RvB en RvC
16.10 uur Ronde tafel gesprekken
17.30 uur Plenaire terugkoppeling
18.00 uur Borrel
19.00 uur Afsluiting PIT café

Inschrijven en kosten
Partners van PIT kunnen als onderdeel van hun partnerfee gratis naar dit PIT café. Introducés (d.w.z. toezichthouders/potentiële PIT partners) zijn welkom en betalen 50 euro entreefee, contant ter plekke te voldoen. Mocht de introducé na afloop besluiten PIT partner te worden, dan verrekenen we dit bedrag met de partnerfee.

Als je een introducé wilt aanmelden, bestel dan voor hem/haar separaat een ticket.

Het maximaal aantal inschrijvingen voor dit café is 60 pax m/v. Inschrijven is op volgorde van aanmelding. VOL = VOL dus zorg dat je er snel bij bent.

Details

Start:
28/03/2014 15:00
End:
28/03/2014 19:00

Facebooktwitterlinkedin