Facebooktwitterlinkedin

foto16meiEen belangrijke taak van toezichthouders is om te beoordelen hoe betrouwbaar de bestuurders zijn als het gaat om het goed besturen van hun organisatie (bedrijf of nonprofit). De integriteit van de bestuurders is daarbij een belangrijk aspect, maar ook hun competenties en de mate waarin zij rekening houden met de belangen van alle belanghebbenden (stakeholders). Daarnaast spelen vertrouwen en integriteit een belangrijke rol binnen de raad van toezicht of raad van commissarissen.

Bevorderen en bespreken

In deze workshop wordt stilgestaan bij beide thema’s. Hoe werkt vertrouwen, hoe bouw je vertrouwen, hoe ga je om met verstoringen van vertrouwen? Waar let je op als je een oordeel moet vormen over de betrouwbaarheid van iemand of van een organisatie? Wat is integriteit en waar let je op als je een oordeel moet vormen over de integriteit van iemand? Wat kan een leider doen om in zijn organisatie integer handelen te bevorderen? Hoe beoordeel je of een organisatie een integere cultuur heeft?

Binnen de raad: Hoe open durf je te zijn binnen jouw raad, hoe kwetsbaar durf jij je op te stellen, welke ethische dilemma’s zijn wel en welke niet bespreekbaar? Hoe kan je bevorderen dat je dilemma’s open kunt bespreken?

Deze workshop wordt gegeven door Frédérique Six en Muel Kaptein.

Dr ir  Frédérique Six MBA (Vrije Universiteit, Amsterdam) is gespecialiseerd in (public) governance vraagstukken en met name de relatie tussen vertrouwen en control. Zij doet onderzoek naar toezicht en hoe (public) professionals aangestuurd worden. Frédérique is PIT-partner.

Prof dr Muel Kaptein (Erasmus Universiteit Rotterdam) is hoogleraar Bedrijfsethiek en integriteitsmanagement en partner bij KPMG Forensic & Integrity. Hij is gespecialiseerd in integriteitsmanagement, compliance programma en soft-controls.

Praktische informatie:
Datum: Vrijdag 16 mei 2014 van 9.30-16.30 uur
Aanmelding: via PIT
Locatie: Vrije Universiteit, Buitenveldertselaan 3, Amsterdam. Betaald parkeren in omgeving (dagkaart € 8,40). OV: 8-10 minuten lopen van station Amsterdam Zuid (Evt. 1 halte met Metro 51, naar halte VU/De Boelelaan).

Investering: PIT-partners € 495,- ex BTW; overige deelnemers € 545,- ex BTW. Bij de meeste organisaties kunnen toezichthouders deze investering in opleiding en professionalisering declareren.

Facebooktwitterlinkedin